Składniki:
- Makaron penne (ok. pół opakowania)
- Pomidory w puszce (całe lub krojone, obojętnie)
- papryka chilli/pepperoni (w zależności od ostrości 2-3, w niektórych przepisach występuje suszona papryka)
- natka
- całe 3 ząbki czosnku, sól, pieprz
- oliwa
- parmezan/pecorino
Przygotowanie:
- Ugotować penne (al dente)
- W tym samym czasie na patelni usmażyć paprykę i czosnek (aż papryka się skurczy, ale nie przypali)
- Dodać pomidory na patelnię posolić i popieprzyć, wyjąć ząbki czosnku
- Dodać makaron
- Na koniec dodać pietruszkę, wszystko wymieszać i po chwili zakończyć smażenie
- Już na talerzu posypać startym parmezanem (parmigiano reggiano) lub pecorino
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do komentowania. Pytania, uwagi, na wszystko chętnie odpowiem.