Składniki:
- 0,5 kg piersi z indyka (może być również z kurczaka)
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- oliwa
- kostka rosołowa (szklanka bulionu)
- gotowa mieszanka curry i chilli (ilościowo wg uznania)
- ryż
Przygotowanie:
- Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie (Jeżeli wybieramy indyka lepiej pokroić go w cieńsze kostki, ponieważ grubiej pokrojone mięso musi się dłużej smażyć, by było miękkie. Natomiast w przypadku kurczaka jest to bez znaczenia)
- Dodać posiekaną cebulę, czosnek, chilli, curry
- Wlać szklankę bulionu i dusić aż mięso będzie miękkie
- Podawać z ryżem
Tutaj można znaleźć oryginalny przepis ze składnikami, które ja pominąłem (marchewka i pietruszka) - podajindyka.pl - indyk curry
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zachęcam do komentowania. Pytania, uwagi, na wszystko chętnie odpowiem.