niedziela, 23 lipca 2017

Rukola z marchewką pieczoną w miodzie

Słodka sałatka od ciotki Renaty

Marchew:
- 150 g marchwi (pokroić w słupki na ok 1x1 cm)

- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki oliwy
- szczypta ziół prowansalskich

1) składniki połączyć i wymieszać z marchwią 
2) marchew w marynacie rozłożyć na blaszce i piec w piekarniku 180 st/20-30 min

Sałatka:
- 2 garści rukoli
- 60 g sera feta
- ziarna słonecznika (opcjonalnie)
- wcześniej przygotowana marchew

Sos:
- 4-5 łyżek oliwy
- 2 łyżeczki/łyżka? musztardy
- 1 łyżeczka/łyżka? octu balsamicznego
- sól, pieprz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do komentowania. Pytania, uwagi, na wszystko chętnie odpowiem.